Dotazníkom zisťujú záujem Prešovčanov o účasť na výstavbe bytov

22.05.2004 Celý región

Prieskum záujmu o účasť na výstavbe bytov na uliciach Sabinovská a Majakovského v Prešove zisťuje v týchto dňoch tunajšia samospráva.
Dotazníky sú určené predovšetkým asi 500 osobám, ktoré sú zapísané v mestskom poradovníku na byty. Záujemcom môže byť aj ktokoľvek iný. Dotazník je tiež na webovej stránke Prešova - na adrese www.presov.sk.
Orgány samosprávy pristúpili k tomuto riešeniu po tom, čo sa im nepodarilo získať dotačné prostriedky v požadovanom objeme bezmála 61, 3 milióna Sk v rámci Programu rozvoja bývania na rok 2004. Definitívny verdikt ako ďalej postupovať by mal byť prijatý na zasadnutí mestského parlamentu v pondelok 31. mája. Jedným z návrhov je, aby sa dokončilo v investorstve mesta len 36 bytov v tejto lokalite ako nájomné a 72 rozostavaných bytov odpredať záujemcom ako \"holobyty\". V dotazníku pre záujemcov sa uvádza orientačná cena 965 tisíc Sk.
Rekonštrukčné práce na štyroch domov s dovedna 190 bytmi začali približne pred dvoma rokmi. V súčasnosti sa však už žiadne stavebné práce nerealizujú a stavenisko je zabezpečené len strážnou službou.

(jj)
 

Vyberte región